La forquilla

American Cuisine

Print

american_cuisineAmerican cuisine. (1998)

Gènere: Comèdia

Nacionalitat: França

Director:
Jean-Yves Pitoun

Actors: Jason Lee, Eddy Mitchell, Irène Jacob, Isabelle Petit-Jacques, Sylvie Loeillet, Thibault de Montalembert, Anthony Valentine, Michel Muller, Isabelle Leprince, Laurent Gendron, Gérard Chaillou, Lyes Salem, Linda Powell, Skipp Sudduth
David Gabison.

Productor:
Régine Konckier, Jean-Luc Ormières

Guió:
Jean-Yves Pitoun

Fotografia:
Jean-Marie Dreujou 

Música:
René-Marc Bini

Sinopsis:
Loren Collins és un jove de Brooklyn que té una ambició: dirigir un restaurant francès de tres forquilles. El seu somni era quasi irreal, però no podia fer altra cosa que portar el tema pel camí més directe.
Es va tallar un dit, es va cremar amb paelles cremant i mentres aguantava tot això va aprendre l'ofici, va sobreviure i finalment es va enamorar.
El seu pare el va col·locar a la cuina des de petit, i li va inculcar el sentiment per la bona taula que a ell, a Amèrcia sobretot, li va proporcionar una cosa: ser un bon cuiner. Explica el director: 
"aunque no he trabajado en la cocina de un restaurante y casi no distingo entre un Gurke y un Zuchini, cuento en la película una cercana historia autobiográfica. Tras acabar mis estudios en la escuela de cine de la Universidad de California, tenía solo un deseo: quería ser guionista de Hollywood. Pero tenía una gran preocupación, pues no sabía ni francés ni inglés, no conocía a nadie en Hollywood, tenía un visado de estudiante que expiraría pronto...
Era como Forest Gump. Mi inocencia era mi punto fuerte. Conocí a un agente, tuve un contrato con un estudio y el resto, pues es la misma historia caótica de siempre".


Qualifiació moral: Tots els públics.