Print


Un relat de Guanyador/a del repte  (29-12-2005)

 

 

http://www.relatsencatala.com/rec/images/t.gif

 



Proposat per: angie (15 de Desembre de 2005)

Tema: “La cuina” Paraules que han d'aparèixer: mató, socarrimat, assaonar i cuixa (conjugacions i plurals també). Extensió : Al voltant de les 250.  Termini: Divendres, 16 de Desembre, a les 16:00 hores

 

Guanyador/a: Bruixot


L'Enric és un cuiner prou conegut dins del món de la cuina, però encara no ha aconseguit la fama mundial d'altres d'aquest país. Per això, i perquè qualsevol dia i sense saber-ho poden venir d'amagat inspectors de la guia aquella tant coneguda del fabricant de neumàtics, l'Enric s'esmera sempre en els seus plats més innovadors i trencadors.

La seva especialitat són els plats quasi malbaratats: cuixa d'ànec gairebé socarrimada al caramel de mango tropical, mató agrumollat amb mel de Montserrat cristal·litzada, i bola d'arròs covat farcida de prunes Umebosi amb xocolata esfilagarsada.

Mentre s'està a la seva cuina, controlant que els aprenents assaonin en la justa mesura la cuixa d'ànec, que coguin al punt el fetge de ren de Finlàndia (només marcat, sobretot), o que no es passin en la immersió dels bunyols de bacallà dins el bidó de nitrogen líquid, s'imagina que el dia que la casa reial vulgui fer el bateig del cinquè fill del príncep, el trucaran per què en prepari el dinar.

Despistat fent les seves càbales no s'adona que un dels seus ajudants no està especialment concentrat, degut a una nit de borratxera.

El senyor Remolins ja n'està fart d'anar a menjar a restaurants innovadors cada dia, però, que hi farem! és la seva feina. Molta innovació, però tots es copien els uns als altres. Aquell dia descobreix una innovació inesperada: al plat “Mar i muntanya deconstruida”, una mosca s'arrossega per la salsa.

Aquell dia l'Enric obtingué la seva primera estrella Michellin.