Print

Per a 4 persones

Ingredients:

 

Crema anglesa de xocolata

 

30 cl de llet

60 g xocolata 85% cacau

5 rovells d’ou

50 g de sucre

 

Illes flotants

 

5 clares d’ou

30 g sucre

Una mica de sucre llustre

Xocolata 85% cacau

50 g avellanes

 

Elaboració:

 

  1. 1.Escalfeu la llet sense que arribi a bullir.
  2. 2.Blanquegeu els rovells amb el sucre.
  3. 3.Afegiu la llet per sobre dels rovells i seguiu-ho remenant.
  4. 4.Poseu la barreja al foc i remeneu-la constantment.
    1. 5.Deixeu-la coure fins que agafi una mica d’espessor. (no pot bullir)
    2. 6.Fora del foc, afegiu-hi la xocolata a trossos i remeneu-ho.
    3. 7.Deixeu-ho refredar amb un plàstic a tocar de la crema.

 

  1. 8.Munteu les clares a punt de neu. Afegiu-hi el sucre sense deixar de batre.
  2. 9.Poseu 4 cullerades de merenga dins d’un plat i coeu-la dins el microones a 800W uns 5 segons fins que la merenga infli una mica.

10. Desfeu la xocolata a trossos al microones en descongelació.

  1. 11.En plats sopers col·loqueu-hi la crema de xocolata, pel damunt la merenga i després uns fils de xocolata desfeta i trossets d’avellanes.