Per a 4 persones
Ingredients:
Crema anglesa de xocolata
30 cl de llet
60 g xocolata 85% cacau
5 rovells d’ou
50 g de sucre
Illes flotants
5 clares d’ou
30 g sucre
Una mica de sucre llustre
Xocolata 85% cacau
50 g avellanes
Elaboració:
- 1.Escalfeu la llet sense que arribi a bullir.
- 2.Blanquegeu els rovells amb el sucre.
- 3.Afegiu la llet per sobre dels rovells i seguiu-ho remenant.
- 4.Poseu la barreja al foc i remeneu-la constantment.
- 5.Deixeu-la coure fins que agafi una mica d’espessor. (no pot bullir)
- 6.Fora del foc, afegiu-hi la xocolata a trossos i remeneu-ho.
- 7.Deixeu-ho refredar amb un plàstic a tocar de la crema.
- 8.Munteu les clares a punt de neu. Afegiu-hi el sucre sense deixar de batre.
- 9.Poseu 4 cullerades de merenga dins d’un plat i coeu-la dins el microones a 800W uns 5 segons fins que la merenga infli una mica.
10. Desfeu la xocolata a trossos al microones en descongelació.
- 11.En plats sopers col·loqueu-hi la crema de xocolata, pel damunt la merenga i després uns fils de xocolata desfeta i trossets d’avellanes.