Print

 

 

Per a 6 persones

 

Ingredients:

 

6 talls de salmó fumat

600 g brandada de bacallà

600 g patates del bufet

Sal

Pebre

1 pastanaga gruixuda

 

 

Oli de tomàquet

 

Pela de tomàquet madur

Oli d’oliva suau

 

Escarola

Sal Mandon

 

Elaboració:

 

  1. 1.Peleu i llesqueu les pastanagues amb el pelador. Escaldeu-les durant 30 segons amb aigua bullint. Refresqueu-les i reserveu-les amb paper de cuina.
  2. 2.Peleu i talleu a daus les patates i poseu-les a bullir dins d’una cassola.
  3. 3.Un cop bullides escorreu les patates i xafeu-les amb una forquilla i afegiu-hi una mica d’oli i deixeu-les al punt de sal i pebre.
  4. 4. Unteu els motllos rodons amb una mica d’oli i poseu-hi les llesques de pastanaga enganxades als laterals interiors i al fons una part de puré de patata.
  5. 5.Afegiu-hi una part de brandada de bacallà i tapeu-los amb un tall de salmó.
  6. 6.Fregiu les peles de tomàquet en una paella uns 20 segons (procureu que l’oli estigui ben calent)
  7. 7.En un got de batedora poseu-hi 2 dits d’oli i les peles de tomàquet fregides i trinxeu-ho amb la batedora fins que quedi molt fi.
  8. 8.Traieu els motllos i acompanyeu el pastís amb una mica d’escarola i amaniu-la amb sal Mandon i oli de tomàquet.

 

 

 

Brandada de bacallà

 

Ingredients per a 4 persones:

 

1 l oli de gira-sol

400g de bacallà dessalat i esqueixat

3 grans d’alls pelats

¼ l. de llet

 

Elaboració:

 

 

  1. 1.Poseu dues olles al foc. En una hi poseu una mica d'oli amb alls tallats en làmines. En l’altra, un quart de litre d'oli que posareu a escalfar a una temperatura d’uns 45º.
  2. 2.Un cop daurats els alls (si voleu els podeu treure), hi afegiu el bacallà, remeneu-lo ràpidament i retireu-lo del foc.
  3. 3.Trinxeu-lo amb la batedora i afegiu-hi l’oli tebi.
  4. 4.Lligueu-ho com si féssiu una maionesa.

Tasteu la brandada; si és salada i espessa, afegiu-hi una mica de llet tèbia.