Print

 

 

1 kg de pop
1 galta de porc
1/2 careta (morro i orella)

Per a la cocció:


1 ceba
pebre en gra
llorer
sal
porradell picat
Per a la vinagreta:
25 g de pinyons torrats
200 ml d'oli d'oliva 0'4º
25 ml de vinagre balsàmic
25 ml de vinagre de vi
3 cullerades de cafè de pebre negre
3 cullerades de cafè de pebre vermell
3 cullerades de cafè de mostassa amb gra

 

 

Elaboració:

 

Per a la cocció del pop:

 

  1. Poseu una olla al foc amb la ceba, el llorer i la sal.
  2. Quan l’aigua bulli, escaldeu el pop 3 vegades.
  3. La tercera vegada deixeu el pop dintre l’olla que bulli uns 45 minuts, a foc lent.

 

Per a la cocció de la galta, l’orella i morro.

 

 

  1. Poseu una olla al foc amb la ceba, el llorer, els grans de pebre i la sal.
  2. Quan l’aigua bulli, afegiu la galta, l’orella i el morro.
  3. Deixeu-ho bullir durant una hora i mitja.

 

Per al muntatge de la terrina.

 

  1. 1.En una safata fonda poseu una mica de galta bullida, el pop bullit i el morro bullit tot fent capes.
  2. 2.Aneu intercalant aquests ingredients fins a omplir la safata.
  3. 3.Després afegiu-hi l'aigua de coure el pop i el porc reduït i tapeu-ho amb una altra safata amb un pes a sobre per premsar-ho.
  4. 4.Deixeu-ho reposar a la nevera fins que prengui consistència.
  5. 5.Per fer la vinagreta, poseu en un bol uns pinyons, el pebre vermell, la mostassa, el pebre negre, la sal, els diferents vinagres i l'oli, i remeneu-ho.
  6. 6.Tot seguit, desemmotlleu la terrina i talleu-ho a làmines ben fines.
  7. 7.Disposeu aquestes làmines al plat i amaniu-les amb la vinagreta.
  8. 8.Decoreu-ho amb pinyons torrats i porradell picat.

Podeu acompanyar el plat amb unes fulles d'enciam amanides amb la mateixa vinagreta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cursos de cuina per ampes, ajuntaments, escoles, associacions, particulars, etc.