Print

Ingredients:

 

Per a 4 persones3 carbassons tendres

1 cueta de rap

100 g gambetesbolets shiitake o xampinyons

gingebre

oli d’oliva 0,4

50 g formatge parmesà rallat 

 

 salsa crema de peix

1 escalunya

50 g mantega

60 g farina

¼ llet

¼ brou de caps de gambes i espines de rap

 


 

 

Elaboració:

1.        Poseu el shiitake en remull durant un dia.
2.       Netegeu el rap i talleu-lo a daus petits. Guardeu-ne les espines.
3.       Peleu les gambes, guardeu-ne els caps i les closques.
4.       Amb les espines, els caps i les closques feu un brou.
5.       Deixeu-lo bullir durant uns 10 minuts.
6.       Poseu una olla al foc amb mantega i l’escalunya picada. Blanquegeu-la.
7.       Afegiu la farina i deixeu-la coure una mica.
8.       Feu una salsa crema amb la llet i el brou de peix. Reserveu-la.
9.       En una paella al foc poseu-hi una mica d’oli.
10.     Salteu els bolets tallats a daus petits, el rap i les gambes.
11.      Afegiu-hi una mica de gingebre tallat a la “juliana”.
12.     Salpebreu-ho.
13.     Poseu-hi una cullerada de salsa crema.
14.     Talleu el carbassó a làmines fines. Salpebreu-ho.
15.     En una paella al foc poseu-hi una mica d’oli.
16.     Quan estigui calent, afegiu-hi les tires de carbassó.
17.     Marqueu-les una mica per cada banda.


 

 

Munteu el plat: 

1.        En una safata, poseu-hi una mica de salsa crema.
2.       Poseu-hi una capa de carbassó.
3.       Per sobre, una capa de peix.
4.       Repetiu-ho un parell de vegades més.
5.       Cobriu-ho amb la salsa crema.
6.       Poseu-hi una mica de formatge ratllat.
7.       Poseu-ho al forn que prèviament haureu escalfat a 200º i deixeu-ho gratinar