Per a 4 persones3 carbassons tendres
1 cueta de rap
100 g gambetesbolets shiitake o xampinyons
gingebre
oli d’oliva 0,4
50 g formatge parmesà rallat
salsa crema de peix
1 escalunya
50 g mantega
60 g farina
¼ llet
¼ brou de caps de gambes i espines de rap
1. Poseu el shiitake en remull durant un dia.
2. Netegeu el rap i talleu-lo a daus petits. Guardeu-ne les espines.
3. Peleu les gambes, guardeu-ne els caps i les closques.
4. Amb les espines, els caps i les closques feu un brou.
5. Deixeu-lo bullir durant uns 10 minuts.
6. Poseu una olla al foc amb mantega i l’escalunya picada. Blanquegeu-la.
7. Afegiu la farina i deixeu-la coure una mica.
8. Feu una salsa crema amb la llet i el brou de peix. Reserveu-la.
9. En una paella al foc poseu-hi una mica d’oli.
10. Salteu els bolets tallats a daus petits, el rap i les gambes.
11. Afegiu-hi una mica de gingebre tallat a la “juliana”.
12. Salpebreu-ho.
13. Poseu-hi una cullerada de salsa crema.
14. Talleu el carbassó a làmines fines. Salpebreu-ho.
15. En una paella al foc poseu-hi una mica d’oli.
16. Quan estigui calent, afegiu-hi les tires de carbassó.
17. Marqueu-les una mica per cada banda.
Munteu el plat:
1. En una safata, poseu-hi una mica de salsa crema.
2. Poseu-hi una capa de carbassó.
3. Per sobre, una capa de peix.
4. Repetiu-ho un parell de vegades més.
5. Cobriu-ho amb la salsa crema.
6. Poseu-hi una mica de formatge ratllat.
7. Poseu-ho al forn que prèviament haureu escalfat a 200º i deixeu-ho gratinar