Print

Per a 4 persones

 

Ingredients:

 

4 carbassonets

Sal i pebre

200 g patates pelades i tallades a daus

100 g bacallà

1 ou dur

1 rovell

10 fulles de julivert picades

3 grans d’all

Oli d’oliva extra

Amanida mesclum

 

Elaboració :

 

Bacallà “ajoarriero”

 

  1. 1.Bulliu les patates amb aigua i sal.
  2. 2.Quan estiguin cuites afegiu-hi el bacallà. Escaldeu-lo uns dos minuts.
  3. 3.Escorreu-ho i feu un puré amb un batedor.
  4. 4.Afegiu-hi l’ ou dur rallat i el julivert. Reserveu-ho.

 

Els carbassons

 

  1. 1.Talleu els carbassons per la meitat i salpebreu-los.
  2. 2. Coeu-los al forn a 160º durant ½ hora.
  3. 3.Deixeu-los refredar una mica i amb l’ajut d’una cullera buideu el carbassó amb cura.
  4. 4.Barregeu-lo amb el puré de bacallà.
  5. 5.Farciu els carbassons amb el puré.

 

Allioli

 

  1. 1.Poseu els alls i els rovells dins d’un vas alt amb una mica de sal i una cullerada d’aigua.
  2. 2.Trinxeu-ho amb l’ajut d’una batedora elèctrica.
  3. 3.Afegiu-hi l’oli a poc a poc. Deixeu-lo al punt de sal

Per acabar el plat:

 

  1. 1.Napeu els carbassons amb l’allioli i poseu-los al forn a 200º fins que quedin glacejats.
  2. 2.Serviu-los amb una amanideta.