Per a 4 persones
Ingredients:
4 carbassonets
Sal i pebre
200 g patates pelades i tallades a daus
100 g bacallà
1 ou dur
1 rovell
10 fulles de julivert picades
3 grans d’all
Oli d’oliva extra
Amanida mesclum
Elaboració :
Bacallà “ajoarriero”
- 1.Bulliu les patates amb aigua i sal.
- 2.Quan estiguin cuites afegiu-hi el bacallà. Escaldeu-lo uns dos minuts.
- 3.Escorreu-ho i feu un puré amb un batedor.
- 4.Afegiu-hi l’ ou dur rallat i el julivert. Reserveu-ho.
Els carbassons
- 1.Talleu els carbassons per la meitat i salpebreu-los.
- 2. Coeu-los al forn a 160º durant ½ hora.
- 3.Deixeu-los refredar una mica i amb l’ajut d’una cullera buideu el carbassó amb cura.
- 4.Barregeu-lo amb el puré de bacallà.
- 5.Farciu els carbassons amb el puré.
Allioli
- 1.Poseu els alls i els rovells dins d’un vas alt amb una mica de sal i una cullerada d’aigua.
- 2.Trinxeu-ho amb l’ajut d’una batedora elèctrica.
- 3.Afegiu-hi l’oli a poc a poc. Deixeu-lo al punt de sal
Per acabar el plat:
- 1.Napeu els carbassons amb l’allioli i poseu-los al forn a 200º fins que quedin glacejats.
- 2.Serviu-los amb una amanideta.