Print

Per a 4 persones

 

Ingredients:

 

Per a la crema:

 

1 cebeta

1 blanc de porro

1 litre brou vegetal

2 patates del bufet

1 pot de piquillos

50 ml crema llet

50 g mantega

 

Per a la brandada de bacallà:

250 mll oli de gira-sol

100g de bacallà dessalat i esqueixat

1 gra d’all pelat

 

Sal

Pebre

100 ml crema de llet

 

Per a la brandada de bacallà:

  1. 1.Poseu una olla al foc una mica d'oli i l’all tallat a làmines.
  2. 2.Un cop daurat l’all (si voleu el podeu treure), afegiu-hi el bacallà, remeneu-lo ràpidament i retireu-lo del foc.
  3. 3.Trinxeu-lo amb la batedora i afegiu-hi l’oli.
  4. 4.Lligueu-ho com si féssiu una maionesa.
  5. 5.Tasteu la brandada; si és salada i espessa, afegiu-hi una mica de llet tèbia.

 

Per a la crema de piquillos

  1. Poseu la mantega, les verdures i les patates pelades i tallades dins d’una cassola al foc. Deixeu-ho sofregir una mica sense que agafi color.
  2. Afegiu-hi el piquillos i mulleu-ho amb el brou.
  3. Deixeu-ho bullir uns 20 minuts. Trinxeu-ho amb la batedora elèctrica i deixeu-ho al punt de sal i pebre.

 

Munteu els plats:

  1. Col.loqueu la brandada al centre del plat i afegiu-hi la crema al voltant.
  2. Amb una cullera feu uns cordons de crema de llet.