Per a 4 persones
Ingredients:
Per a la crema:
1 cebeta
1 blanc de porro
1 litre brou vegetal
2 patates del bufet
1 pot de piquillos
50 ml crema llet
50 g mantega
Per a la brandada de bacallà:
250 mll oli de gira-sol
100g de bacallà dessalat i esqueixat
1 gra d’all pelat
Sal
Pebre
100 ml crema de llet
Per a la brandada de bacallà:
- 1.Poseu una olla al foc una mica d'oli i l’all tallat a làmines.
- 2.Un cop daurat l’all (si voleu el podeu treure), afegiu-hi el bacallà, remeneu-lo ràpidament i retireu-lo del foc.
- 3.Trinxeu-lo amb la batedora i afegiu-hi l’oli.
- 4.Lligueu-ho com si féssiu una maionesa.
- 5.Tasteu la brandada; si és salada i espessa, afegiu-hi una mica de llet tèbia.
Per a la crema de piquillos
- Poseu la mantega, les verdures i les patates pelades i tallades dins d’una cassola al foc. Deixeu-ho sofregir una mica sense que agafi color.
- Afegiu-hi el piquillos i mulleu-ho amb el brou.
- Deixeu-ho bullir uns 20 minuts. Trinxeu-ho amb la batedora elèctrica i deixeu-ho al punt de sal i pebre.
Munteu els plats:
- Col.loqueu la brandada al centre del plat i afegiu-hi la crema al voltant.
- Amb una cullera feu uns cordons de crema de llet.