Print

 


 

Per a 4 persones

 

Ingredients

 

800 g carn magra

1 gra d’all

1 rovell

5 fulles de julivert

1 llesca de pa sec

3 cullerades de llet

Sal

Pebre

1 litre d’escudella

Canyella en pols

Farina

Oli d’oliva 0’4

75 g formatge Parmesà.

 

 

Elaboració:

 

  1. 1.Poseu la carn picada dins d’un bol.
  2. 2.Remulleu el pa amb la llet i afegiu-ho a la carn picada.
  3. 3.l’all i el julivert i afegiu-los al bol amb el rovell.
  4. 4.Deixeu-ho al punt de sal i pebre.
  5. 5.Remeneu-ho i feu un botifarró que serà la pilota.
  6. 6.Enfarineu-la.
  7. 7.Poseu-la a bullir amb l’escudella a foc lent durant uns 20 minuts.
  8. 8.Traieu-la de l’escudella i deixeu-la refredar uns minuts.
  9. 9.Dins d’una paella poseu-hi dues cullerades d’oli quan estigui calent afegiu-hi dues cullerades de farina. Remeneu-ho i deixeu-ho coure un minut.

10. Afegiu-hi a poc a poc l’escudella fins que quedi una salsa crema.

  1. 11.Poseu-hi una mica de canyella.

12. Deixeu-ho al punt de sal i pebre.

13. Talleu la pilota a talls d’un dit de gruix i poseu-la dins una safata.

14. Napeu-la amb la salsa crema. Poseu-hi el formatge per sobre.

15. Poseu-la al forn a 225º sense gratinador uns 15 minuts.

16. Serviu-la calenta.