Print


 

 


 

Per a 4 persones

 

Ingredients:

 

3 carbassons tendres

1 cueta de rap

100 g gambetes

bolets shiitake o xampinyons

gingebre

oli d’oliva 0,4

50 g formatge parmesà rallat

 

 

salsa crema de peix

1 escalunya

50 g mantega

60 g farina

¼ llet

¼ brou de caps de gambes i espines de rap

 

Elaboració:

 

  1. 1.Poseu el shiitake en remull durant un dia.
  2. 2.Netegeu el rap i talleu-lo a daus petits. Guardeu-ne les espines.
  3. 3.Peleu les gambes, guardeu-ne els caps i les closques.
  4. 4.Amb les espines, els caps i les closques feu un brou.
  5. 5.Deixeu-lo bullir durant uns 10 minuts.
  6. 6.Poseu una olla al foc amb mantega i l’escalunya picada. Blanquegeu-la.
  7. 7.Afegiu la farina i deixeu-la coure una mica.
  8. 8.Feu una salsa crema amb la llet i el brou de peix. Reserveu-la.
  9. 9.En una paella al foc poseu-hi una mica d’oli.

10. Salteu els bolets tallats a daus petits, el rap i les gambes.

  1. 11.Afegiu-hi una mica de gingebre tallat a la “juliana”.

12. Salpebreu-ho.

13. Poseu-hi una cullerada de salsa crema.

14. Talleu el carbassó a làmines fines. Salpebreu-ho.

15. En una paella al foc poseu-hi una mica d’oli.

16. Quan estigui calent, afegiu-hi les tires de carbassó.

17. Marqueu-les una mica per cada banda.

 

Munteu el plat:

 

  1. 1.En una safata, poseu-hi una mica de salsa crema.
  2. 2.Poseu-hi una capa de carbassó.
  3. 3.Per sobre, una capa de peix.
  4. 4.Repetiu-ho un parell de vegades més.
  5. 5.Cobriu-ho amb la salsa crema.
  6. 6.Poseu-hi una mica de formatge ratllat.
  7. 7.Poseu-ho al forn que prèviament haureu escalfat a 200º i deixeu-ho gratinar.