Print

 

 

Per a 4 persones

Ingredients

 

800 g llom de bacallà

6 porros tendres

1 llauna de pebrot del piquillo

Una mica de llet descremada

2 cullerades de cafè d’agar-agar

 

Per a la salsa .

 

1 rovell cuit

2 grans d’all

Vinagre de Xerès

4 cullerades d’oli d’oliva suau

Sal

Pebre

 

Elaboració:

 

  1. 1.Coeu els porros amb aigua i sal fins que quedin tous.
  2. 2.Escorreu-los i talleu-los.
  3. 3.Aixafeu-los i poseu-los dins d’una safata.
  4. 4.Escaldeu el bacallà amb aigua i una mica de llet i l’agar-agar. Escorreu-lo i deixeu-lo dins d’un plat amb paper absorbent.
  5. 5.Deixeu-lo refredar i traieu-li les espines.
  6. 6.Poseu els trossos de bacallà per sobre del porro i tot seguit el piquillo. Mulleu-ho amb la mica d’aigua de l’ escaldat del bacallà i torneu a col·locar bacallà, el piquillo i la resta de porro.
  7. 7.Enforneu-ho a 180º durant uns 12 minuts.
  8. 8.Traieu-ho i deixeu-ho refredar.

 

 

Per a la salsa

 

  1. 1.Poseu dins d’un bol el rovell d’ou, els alls, el vinagre de Xerès i l’oli.
  2. 2.Trinxeu-ho amb la batedora elèctrica, deixeu-ho al punt de sal i pebre.