Ingredients:
Per a 8 persones
250 g salmó fresc ( net)
100 g salmó fumat
200 g carn de turbot ( net )
100 g mantega pomada
3 clares
400 g crema de llet
Sal
Pebre
Nou moscada
Guarnició:
3 pastanagues tallades a daus
10 tomàquets Cherry
30 g sucre
30 g mantega
Elaboració:
- 1.Poseu els dos salmons, 50 g de mantega i 1 clara i ½ a dins d’un bol.
- 2.Trinxeu-ho amb la batedora. Deixeu-ho refredar uns 15 minuts.
- 3.Feu el mateix amb el turbot.
- 4.Afegiu-hi 200 g de crema de llet a cada massa de peix. Treballeu-les amb la batedora fins que estiguin ben lligades.
- 5.Poseu cada massa dins d’una màniga pastissera diferent.
- 6.Col.loqueu un paper de forn a dins d’una terrina i pinteu-lo amb mantega pomada.
- 7.Poseu-hi una ratlla de salmó amb l’ajut de la màniga i una altra de turbot.
- 8.Intercaleu-les i feu l’efecte de daus.
- 9.Poseu-hi per sobre un paper de forn.
10. Deixeu-la coure al forn a 160º en un bany Maria.
- 11.Desemmotlleu-la i deixeu-la refredar. Talleu-la i serviu-la.
La guarnició:
- 1.Coeu junt la pastanaga tallada a dauets amb el sucre, la mantega i ½ litre d’aigua.
- 2.Tapeu-ho amb un paper de forn fins ques’ evapori l’aigua.
- 3.Serviu-ho amb el tomàquets tallats en quatre daus i una mica de cebollí.